Opskrifter kager
Biscotti, småkager 90 g smuttede hakkede mandler Rist mandlerne på en pande. Rør æg og sukker sammen. Tilsæt vanillesukker, salt og revet citronskal. Bland mel og bagepulver. Hæld melblandingen i æggemassen og rør til en jævn dej. Tilsæt de ristede mandler. Formes til runde, tykke stænger, som placeres på bagepapir. Bages ved 175 grader i 15-20 minutter. Skær stængerne straks, de
er bagt og lad kagerne afkøle. Opbevares i lufttæt
æske. |
Brownies 100 g
mælkefri margarine Smelt margarinen og lad den køle af. Tilsæt alle ingredienserne og rør sammen til en tyk dej. Bred dejen ud i en 20x30 cm bradepande beklædt med bagepapir. Bagetid: ca. 30 min. ved 175 C. Løft kagen ud af
bradepanden v.hj.af bagepapiret. Skær den i firkantede
stykker og lad den køle af. Bemærk: Brownies er lidt
seje i konsistensen, men det skal de være. |
Brownies 75 g
mælkefri margarine Stil ovnen på 200 grader. Beklæd en bradepande, ca 20 x 28 cm med bagepapir. Smelt smørret. Rør det sammen med farin, rørsukker og æg. Hak nøddekernerne groft og tilsæt dem sammen med de øvrige ingredienser. Arbejd det sammen til en glat dej. Bred dejen jævnt ud i bageformen. Bag kagen midt i ovnen i ca 15 minutter. Skær kagen i ruder mens den
endnu er varm. |
Brunkager. 200 g. kartoffelmel. Potasken opløses i vandet. Margarine, sirup og sukker varmes i gryde til kogepunktet. Den opløste potaske røres i og massen stilles til afkøling. Når massen er lunken blandes de øvrige ingredienser og røres i. Dejen æltes godt igennem. Den trilles i tykke stænger - det kan med fordel gøres i bagepapir. Stængerne lægges op mod hinanden, gerne lidt i spænd, så de holder formen. Stilles koldt et døgns tid. Dejen skæres i tynde skiver
og bages 10 - 15 min. ved 170 grader (varmluft). |
Brunkager 75 g
mælkefri margarine Rør margarine, sukker og sirup blødt. Tilsæt vand, krydderier, tvekulsurt natron og Lyst Basismel. Bland det hele til en smidig dej. Lad dejen hvile koldt natten over. Rul dejen ud på køkkenbordet (ikke for tyndt) og stik kager ud med brunkageforme. Bages midt i ovnen ved 225 C
i ca. 5 min. |
Cacaokage 4
æg. Æg og sukker røres sammen og tilsættes bagepulver, vanille og cacao. Derefter røres mælken i hvorefter melet tilsættes. Til slut tilsættes den smeltede mælkefri margarine. Dejen hældes i en smurt bradepande. Den bager i ca 30 min. v. 180 grader til den består priktesten. Mens kagen bager tilberedes glasuren. Glasur. 250 g. flormelis. Alle ingridienser blandes - undtagen margarinen - som hældes i til sidst. Glasuren kommes på kagen,
mens den endnu er varm. |
Chokolade myslikager 6 dl Finax Glutenfri Mysli Varm ovnen op til 200 grader. Bland de tørre ingredienser i en skål. Smelt smøret og hæld det over. Rør godt rundt og lad blandingen køle af. Pisk æggehviderne stive og vend dem ned i dejen. Bred dejen ud på en bradepande beklædt med bagepapir, ca 25 x 25 cm. Bages i 8-10 minutter. Skær kagen i ruder, når
den har afkølet noget. |
Chokoladedrømme 200
g mælkefri margarine Rør smør og de forskellige sukkertyper sammen til en luftig masse. Tilsæt vanillesukker og æg. Vend cornflakesene i. Bland mel, natron og salt og tilsæt dette til dejen. Vend til sidst forsigtigt chokoladen i. Læg dejen på et stykke bagepapir og rul den til en tyk rulle (ca 2-3 cm diameter). Læg rullen i køleskabet natten over. Skær 5-7 mm tykke skiver og læg disse på en bageplade med bagepapir. Bages på mellemste rille
ved 180 grader i 10-12 minutter. |
Chokoladesnitter 3
dl Lyst Basismel Bland først alle de tørre ingredienser og smuldr margarinen ud heri. Tilsæt derefter det halve æg og rør dejen sammen. Lad dejen stå koldt et stykke tid, inden du ruller den ud i længder (8 cm brede og 1/2 cm høje). Pensl med sammenpisket æg og drys med perlesukker. Bagetid: ca. 10 min ved 200 C. Skær kagerne ud i 2 cm
brede stykker, mens de endnu er varme. |
Chokoladetrøfler, ca 25 stk. 100 g
mælkefri margarine Rør fedtstof og sukker
sammen. Bland melmix, kakao og vanillesukker. Rør dette
i fedstof/sukkerblandingen. Tilsæt boghvedeflager og
kaffe. Rør til dejen er ensartet. Form dejen til små
runde boller. Rul dem i perlesukker eller kokos. Opbevar
chokoladetrøflerne i køleskab til de skal anvendes. |
Citron-muffins
1 dl. quinoamel Alt røres sammen og fyldes i muffinsforme. Bages ved 225 grader i 15-20 minutter. Pyntes evt. med glasur. |
Jordnøddekager 100
gram quinoamel Alt røres sammen til en blød dej. Del dejen i 16 stykker, som trilles til kugler og sættes på en smurt bageplade. Trykkes let flade med hånden. Bages ved 180 grader i ca. 15
minutter. |
Julebiscotti 50 g
mandler Æg og sukker piskes hvidt og skummende. Vanillesukker og appelsinskal tilsættes. Mel, hohannesbrødkernemel og bagepulver tilsættes og til sidst blandes mandler og pistacienødder i, og det hele røres til en hævn masse. Dejen rulles til tynde pøler og sættes på bagepapir. Bages i ca. 20 min. ved 175 grader. Skær stængerne ud i ca. 2
cm stykker mens de er varme. |
juleklejner 2
æg
Pisk æggeblommer og sukker længe. Pisk æggehviderne til de er stive. Pisk afkølet margarine og krydderier i sukkermassen og tilsæt mel og de stiftpiskede hvider. Lad dejen hvile ca. ½ time. Rul derefter ud og form med klejnespore. Kog klejnerne i ½ svinefedt og ½
palmin. |
Jødekager 25 g
plantemargarine Forvarm ovnen til 190 grader Smelt de tre første ingredienser sammen i en gryde. Lad det køle i 2 min. Si mel og kanel i og rør godt sammen. Smør et par bageplader godt og anbring spiseskefulde af blandingen på bagepapir med god plads imellem, for de breder sig en hel del under bagning. Flad dem en smule ud med en kniv. Bag over midten af ovnen, indtil de bliver brune Lad kagerne stå på pladen
og køle i et minut og gør dem så forsigtig fri og tag
dem med paletkniv. Læg dem til køling på en bagerist. |
Kanelkager 300 g. majsmel. Dejen læges koldt en times tid. Køres gennem kødhakkeren, som når man laver rutebiler. Bages som småkager ca. 10
min. ved 200 gr. |
Kiks 2 dl. glutenfri mel. Dejen rulles ud med kagerulle og skæres ud i firkanter. Bages 15 - 20 min. ved 225
gr. |
Kokoskager 150 g
mælkefri margarine Varm ovnen op til 200 grader. Bland margarine og sukker, tilsæt æg og melmix, som er blandet med bagepulveret. Rør kokos, nødder og chokolade (eller rosiner) i. Kom dejen i muffinsforme. Bag midt i ovnen 12-15
minutter. |
Mandeltærte 500 g mandelmasse Riv mandelmassen groft, og bland den herefter med æggeblommerne og melet. Rør appelsinsaft og reven appelsinskal i . Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt ned i dejen. Bred dejen ud i en smurt form eller springform. Bages nederst i ovnen ca. 30-40 min. ved 175 C. Smelt blokchokoladen og bred
den ud over kagen. Pynt med strimlet appelsinskal.
(Smager også godt med limefrugt). |
Makroner 100
g. fint malede mandler Æggehviderne piskes meget stive og de øvrige ingredienser vendes i skummet. Dejen sættes på pladen i små klatter. Kagerne bages ca. 10 min. ved 175
grader, de skal være godt brune. |
Muffins 250 g
spansk melblanding Pisk æggene grundigt. Tilsæt sukker, olie og citronskal og pisk grundigt igen. Herefter tilsættes melblanding og bagepulver og dejen røres sammen med mixer til en ensartet og halvtyk masse. Med en ske fordeles dejen i muffinsforme, der fyldes halvt. Drys en smule sukker på toppen. Bag mufffins'ene i en 200 C
varm ovn i 20 minutter. |
Myslitoppe 50 g
mælkefri margarine Varm fedtstof, sirup og
sukker op i en gryde under omrøring. Tag gryden af
varmen og tilsæt kakao, citronskal og mysli. Bland
massen godt og fyld den i små folieforme. Stil dem i
køleskabet, for at de kan stivne. |
3 æg Fyld: Varm ovnen op til 250 grader. Beklæd en bradepande, 30 x 40 cm med bagepapir. Pisk æg og sukker, til det er hvidt. Bland de tørre ingredienser ned i æggemassen. Rør forsigtigt. Bred dejen jævnt ud i bradepanden. Bag midt i ovnen i ca. 5 minutter. Drys sukker over den nybagte
kage og vend den ud på et stykke bagepapir til
afkøling. Til fyldet røres margarine og flormelis
sammen til det er luftigt. Tilsæt æggeblomme og
vanillesukker og rør det hele sammen til en glat creme.
Fjern bagepapiret fra rouladen. Bred cremen ud og rul
rouladen ved hjælp af bagepapiret. |
Tekager 500 g
spansk melblanding Rør margarine og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt - under fortsat omrøring - vanilla/kanel, salt og æg. Herefter tilsættes melblanding og det hele røres sammen til en ensartet dej. Dejen rulles ud i ca. 1 cm tykkelse på et HARISIN-drysset bord og stikkes herefter ud med småkageforme, et glas el. lign. Alternativt kan kagerne formes v.hj.af en dejsprøjte (tilsæt da forinden lidt vand til dejen, så den er lettere at håndtere i dejsprøjten). Inden kagerne bages i en 200
C varm ovn kan de evt. pensles med æg og dekoreres med
mandelkerner, hasselnødder, cocktailbær, rosiner
perlesukker, o.s.v. Alternativt kan man efter bagningen -
mens kagerne endnu er varme - pensle dem med æg og
drysse dem med krymmel. |
Vanillekranse. 160 g. mælkefri margarine. Kartoffelmel, majsmel, vanillesukker og bagepulver blandes godt sammen. Margarinen skæres i små stykker og tilsættes melet. Sukker og æg røres til æggesnaps og æltes i melet. Vanillekransene formes derefter som vanligt. Bages ca 15 min. ved 180
grader. (varmluft) |
Æbleskiver 240 g glutenfrit mel (Semper Finmix) Til bagning: olie Pisk væske og øvrige ingredienser
godt, undtagen æggehviderne. Lad dejen hvile ½ time.
Pisk hviderne meget stive og vend dem i dejen. Varm
æbleskivepanden op. Hæld 1 tsk fedtstof i hvert hul.
Fyld hullerne næsten op med dej. Vend dem med en
kødpind, så snart de har dannet skorpe og er lysebrune.
Der skal være så meget flydende dej at æbleskiverne
kan danne bue på den anden side. Vend hele tiden
æbleskiverne, så de bliver jævnt bagt. |
Æbletærte 1/2
pakke Muffinmix Skræl æblerne og fjern kernehus. Skær dem i skiver eller både. Læg æblestykkerne i en smurt tærteform. Drys muffinmixen ud over æblestykkerne (skal ikke blandes) og fordel margarinen i skiver ovenpå. Tærten bages ca. 20 min.
ved 225 C. |