Opskrifter kager


Biscotti, småkager

90 g smuttede hakkede mandler
1 æg
11/2 dl sukker
2 tsk vanillesukker
1/2 tsk salt
revet skal fra 1 citron
1 1/2 tsk bagepulver
2 dl (120 g) Finax naturligt glutenfri italiensk melmix

Rist mandlerne på en pande. Rør æg og sukker sammen. Tilsæt vanillesukker, salt og revet citronskal. Bland mel og bagepulver. Hæld melblandingen i æggemassen og rør til en jævn dej. Tilsæt de ristede mandler. Formes til runde, tykke stænger, som placeres på bagepapir.

Bages ved 175 grader i 15-20 minutter.

Skær stængerne straks, de er bagt og lad kagerne afkøle. Opbevares i lufttæt æske.


Brownies

100 g mælkefri margarine
4 dl brun farin
2 æg
3 dl Lyst Basismel
1 spsk kakao
2 tsk bagepulver
1 tsk vanilla
100 g hakkede mandler el. nødder

Smelt margarinen og lad den køle af. Tilsæt alle ingredienserne og rør sammen til en tyk dej. Bred dejen ud i en 20x30 cm bradepande beklædt med bagepapir.

Bagetid: ca. 30 min. ved 175 C.

Løft kagen ud af bradepanden v.hj.af bagepapiret. Skær den i firkantede stykker og lad den køle af. Bemærk: Brownies er lidt seje i konsistensen, men det skal de være.


Brownies

75 g mælkefri margarine
1 1/2 dl brun farin
1 dl rørsukker
1 æg
100 g nøddekerner
2 spsk kakao
1 tsk vanillesukker
1 1/2 dl Finax glutenfri melmix (90 g)
1 tsk bagepulver

Stil ovnen på 200 grader. Beklæd en bradepande, ca 20 x 28 cm med bagepapir. Smelt smørret. Rør det sammen med farin, rørsukker og æg. Hak nøddekernerne groft og tilsæt dem sammen med de øvrige ingredienser. Arbejd det sammen til en glat dej. Bred dejen jævnt ud i bageformen.

Bag kagen midt i ovnen i ca 15 minutter.

Skær kagen i ruder mens den endnu er varm.


Brunkager.

200 g. kartoffelmel.
325 g. majsmel.
25 - 50 g. hakkede mandler.
250 g. mælkefri margarine.
200 g. mørk sirup.
200 g. sukker.
1½ tsk. potaske.
½ dl. vand.
1 pose brunkagekrydderi.

Potasken opløses i vandet. Margarine, sirup og sukker varmes i gryde til kogepunktet. Den opløste potaske røres i og massen stilles til afkøling. Når massen er lunken blandes de øvrige ingredienser og røres i. Dejen æltes godt igennem. Den trilles i tykke stænger - det kan med fordel gøres i bagepapir. Stængerne lægges op mod hinanden, gerne lidt i spænd, så de holder formen. Stilles koldt et døgns tid.

Dejen skæres i tynde skiver og bages 10 - 15 min. ved 170 grader (varmluft).


Brunkager

75 g mælkefri margarine
1/2 dl sukker
1/2 dl sirup
1/2 dl vand
1 tsk ingefær
2 tsk kanel
1 tsk stødt kryddernellike
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk tvekulsurt natron
4 dl Lyst Basismel

Rør margarine, sukker og sirup blødt. Tilsæt vand, krydderier, tvekulsurt natron og Lyst Basismel. Bland det hele til en smidig dej. Lad dejen hvile koldt natten over. Rul dejen ud på køkkenbordet (ikke for tyndt) og stik kager ud med brunkageforme.

Bages midt i ovnen ved 225 C i ca. 5 min.


Cacaokage

4 æg.
4 kopper sukker.
2 kopper sojamælk.
5½ kop fint glutenfri mel.
4 tsk. bagepulver.
4 tsk. vanillesukker.
3 spsk. cacaopulver.
3oo g. smeltet margarine. Mælkefri.

Æg og sukker røres sammen og tilsættes bagepulver, vanille og cacao. Derefter røres mælken i hvorefter melet tilsættes. Til slut tilsættes den smeltede mælkefri margarine. Dejen hældes i en smurt bradepande.

Den bager i ca 30 min. v. 180 grader til den består priktesten.

Mens kagen bager tilberedes glasuren.

Glasur.

250 g. flormelis.
3 spsk. smeltet mælkefri margarine.
3 spsk kaffe.
4 spsk. cacaopulver.
3 tsk.vanillesukker.

Alle ingridienser blandes - undtagen margarinen - som hældes i til sidst.

Glasuren kommes på kagen, mens den endnu er varm.


Chokolade myslikager

6 dl Finax Glutenfri Mysli
1 1/2 dl sukker
1 tsk vanillesukker
1 spsk kakao
3 æggehvider
100 g mælkefrimargarine

Varm ovnen op til 200 grader. Bland de tørre ingredienser i en skål. Smelt smøret og hæld det over. Rør godt rundt og lad blandingen køle af. Pisk æggehviderne stive og vend dem ned i dejen. Bred dejen ud på en bradepande beklædt med bagepapir, ca 25 x 25 cm.

Bages i 8-10 minutter.

Skær kagen i ruder, når den har afkølet noget.


Chokoladedrømme

200 g mælkefri margarine
4,4 dl brunt farinsukker
0,5 dl sukker
2 tsk vanillesukker
2 æg
3 dl Finax lavprotein melmix
1 tsk natron
1 tsk salt
6 dl glutenfrie cornflakes
300 g grovhakket mørk chokolade uden mælk

Rør smør og de forskellige sukkertyper sammen til en luftig masse. Tilsæt vanillesukker og æg. Vend cornflakesene i. Bland mel, natron og salt og tilsæt dette til dejen. Vend til sidst forsigtigt chokoladen i. Læg dejen på et stykke bagepapir og rul den til en tyk rulle (ca 2-3 cm diameter). Læg rullen i køleskabet natten over. Skær 5-7 mm tykke skiver og læg disse på en bageplade med bagepapir.

Bages på mellemste rille ved 180 grader i 10-12 minutter.


Chokoladesnitter

3 dl Lyst Basismel
1 dl sukker
2 spsk kakao
1 spsk vanilla
100 g mælkefri margarine
1 æg (halvdelen til dejen, halvdelen til pensling)
perlesukker

Bland først alle de tørre ingredienser og smuldr margarinen ud heri. Tilsæt derefter det halve æg og rør dejen sammen. Lad dejen stå koldt et stykke tid, inden du ruller den ud i længder (8 cm brede og 1/2 cm høje). Pensl med sammenpisket æg og drys med perlesukker.

Bagetid: ca. 10 min ved 200 C.

Skær kagerne ud i 2 cm brede stykker, mens de endnu er varme.


Chokoladetrøfler, ca 25 stk.

100 g mælkefri margarine
1 dl sukker
2 dl Finax grov glutenfri melmix (100 g)
2 spsk kakao
1 tsk vanillesukker
1 spsk koldt kaffe
1 dl boghvedeflager

Rør fedtstof og sukker sammen. Bland melmix, kakao og vanillesukker. Rør dette i fedstof/sukkerblandingen. Tilsæt boghvedeflager og kaffe. Rør til dejen er ensartet. Form dejen til små runde boller. Rul dem i perlesukker eller kokos. Opbevar chokoladetrøflerne i køleskab til de skal anvendes.


Citron-muffins

 

1 dl. quinoamel
1 dl flormelis
1 tsk vanillesukker
½ tsk. bagepulver
100 gram mælkefri margarine
1 æg
Saften af ½ citron

Alt røres sammen og fyldes i muffinsforme.

Bages ved 225 grader i 15-20 minutter.

Pyntes evt. med glasur.


Jordnøddekager

100 gram quinoamel
100 gram finthakkede jordnødder
75 gram sukker
75 rosiner
1 æg
½ tsk. salt
4 spsk. olie

Alt røres sammen til en blød dej. Del dejen i 16 stykker, som trilles til kugler og sættes på en smurt bageplade. Trykkes let flade med hånden.

Bages ved 180 grader i ca. 15 minutter.


Julebiscotti

50 g mandler
50 g pistacienødder
1 æg
1,5 dl sukker
2 tsk. Vanillesukker
reven skal af 1 usprøjtet appelsin
1,5 tsk. Bagepulver
2-2,5 dl Finax naturlig glutenfri italiensk melmix
1/2 tsk. Johannesbrødkernemel

Æg og sukker piskes hvidt og skummende. Vanillesukker og appelsinskal tilsættes. Mel, hohannesbrødkernemel og bagepulver tilsættes og til sidst blandes mandler og pistacienødder i, og det hele røres til en hævn masse. Dejen rulles til tynde pøler og sættes på bagepapir.

Bages i ca. 20 min. ved 175 grader.

Skær stængerne ud i ca. 2 cm stykker mens de er varme.


juleklejner

2 æg
2 spsk. sukker
40 g. smeltet margarine
190 g. glutenfri mel
En smule salt
½ tsk. kardemomme

 

Pisk æggeblommer og sukker længe. Pisk æggehviderne til de er stive. Pisk afkølet margarine og krydderier i sukkermassen og tilsæt mel og de stiftpiskede hvider. Lad dejen hvile ca. ½ time. Rul derefter ud og form med klejnespore.

Kog klejnerne i ½ svinefedt og ½ palmin.


Jødekager

25 g plantemargarine
2 spsk. Mørk sirup
25 g. Rørsukker
75 g. Gl. Frit mel
½ tsk. Kanel

Forvarm ovnen til 190 grader Smelt de tre første ingredienser sammen i en gryde. Lad det køle i 2 min. Si mel og kanel i og rør godt sammen. Smør et par bageplader godt og anbring spiseskefulde af blandingen på bagepapir med god plads imellem, for de breder sig en hel del under bagning. Flad dem en smule ud med en kniv.

Bag over midten af ovnen, indtil de bliver brune

Lad kagerne stå på pladen og køle i et minut og gør dem så forsigtig fri og tag dem med paletkniv. Læg dem til køling på en bagerist.


Kanelkager

300 g. majsmel.
200 g. kartoffelmel.
200 g. mælkefri margarine.
10 g. gær.
500 g. stødt melis.
2 hele æg.
1 spsk. kanel.
1 tsk. natron.

Dejen læges koldt en times tid. Køres gennem kødhakkeren, som når man laver rutebiler.

Bages som småkager ca. 10 min. ved 200 gr.


Kiks

2 dl. glutenfri mel.
2 dl. maizenamel
1½ dl. majsmel.
3 tsk. bagepulver.
3 tsk. vanille.
3 spsk. mælkefri margarine.
1½ dl. soyamælk.
1 spsk. sukker.

Dejen rulles ud med kagerulle og skæres ud i firkanter.

Bages 15 - 20 min. ved 225 gr.


Kokoskager

150 g mælkefri margarine
1 1/2 dl sukker
2 æg
1 dl Finax glutenfri melmix (60 g)
1 tsk bagepulver
125 g kokos
50 g hakkede nødder
50 g hakket mørk mælkefri chokolade (eller 50 g rosiner)

Varm ovnen op til 200 grader. Bland margarine og sukker, tilsæt æg og melmix, som er blandet med bagepulveret. Rør kokos, nødder og chokolade (eller rosiner) i. Kom dejen i muffinsforme.

Bag midt i ovnen 12-15 minutter.


Mandeltærte

500 g mandelmasse
4 æg (delt i blommer og hvider)
2 spsk Lyst Basismel
saften af 1/2 appelsin
revet skal fra 1/2 appelsin
150 g blokchokolade uden mælk
strimlet appelsinskal til dekoration

Riv mandelmassen groft, og bland den herefter med æggeblommerne og melet. Rør appelsinsaft og reven appelsinskal i . Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt ned i dejen. Bred dejen ud i en smurt form eller springform.

Bages nederst i ovnen ca. 30-40 min. ved 175 C.

Smelt blokchokoladen og bred den ud over kagen. Pynt med strimlet appelsinskal. (Smager også godt med limefrugt).


Makroner

100 g. fint malede mandler
300 g. sukker
2 tsk. Maizena mel
2 æggehvide

Æggehviderne piskes meget stive og de øvrige ingredienser vendes i skummet. Dejen sættes på pladen i små klatter.

Kagerne bages ca. 10 min. ved 175 grader, de skal være godt brune.


Muffins

250 g spansk melblanding
200 g sukker
230 g solsikkeolie eller mælkefri margarine
4 æg
reven citronskal
1/2 tsk bagepulver

Pisk æggene grundigt. Tilsæt sukker, olie og citronskal og pisk grundigt igen. Herefter tilsættes melblanding og bagepulver og dejen røres sammen med mixer til en ensartet og halvtyk masse. Med en ske fordeles dejen i muffinsforme, der fyldes halvt. Drys en smule sukker på toppen.

Bag mufffins'ene i en 200 C varm ovn i 20 minutter.


Myslitoppe

50 g mælkefri margarine
1 1/2 spsk sirup
2 spsk flormelis,
1-2 tsk kakao
revet skal af en citron
3 dl Finax glutenfri mysli

Varm fedtstof, sirup og sukker op i en gryde under omrøring. Tag gryden af varmen og tilsæt kakao, citronskal og mysli. Bland massen godt og fyld den i små folieforme. Stil dem i køleskabet, for at de kan stivne.


Roulade

3 æg
1 1/2 dl sukker
2 1/2 spsk kakao
1 tsk bagepulver
1 1/4 dl Finax glutenfri melmix (75 g)

Fyld:
100 g mælkefri margarine
1 1/2 dl flormelis
1 æggeblomme
2 tsk vanillesukker

Varm ovnen op til 250 grader. Beklæd en bradepande, 30 x 40 cm med bagepapir. Pisk æg og sukker, til det er hvidt. Bland de tørre ingredienser ned i æggemassen. Rør forsigtigt. Bred dejen jævnt ud i bradepanden.

Bag midt i ovnen i ca. 5 minutter.

Drys sukker over den nybagte kage og vend den ud på et stykke bagepapir til afkøling. Til fyldet røres margarine og flormelis sammen til det er luftigt. Tilsæt æggeblomme og vanillesukker og rør det hele sammen til en glat creme. Fjern bagepapiret fra rouladen. Bred cremen ud og rul rouladen ved hjælp af bagepapiret.


Tekager

500 g spansk melblanding
250 g sukker
250 g margarine
2 æg
1/2 tsk salt
4 g vanilla og/eller stødt kanel

Rør margarine og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt - under fortsat omrøring - vanilla/kanel, salt og æg. Herefter tilsættes melblanding og det hele røres sammen til en ensartet dej. Dejen rulles ud i ca. 1 cm tykkelse på et HARISIN-drysset bord og stikkes herefter ud med småkageforme, et glas el. lign. Alternativt kan kagerne formes v.hj.af en dejsprøjte (tilsæt da forinden lidt vand til dejen, så den er lettere at håndtere i dejsprøjten).

Inden kagerne bages i en 200 C varm ovn kan de evt. pensles med æg og dekoreres med mandelkerner, hasselnødder, cocktailbær, rosiner perlesukker, o.s.v. Alternativt kan man efter bagningen - mens kagerne endnu er varme - pensle dem med æg og drysse dem med krymmel.


Vanillekranse.

160 g. mælkefri margarine.
175 g. majsmel.
75 g. kartoffelmel.
3 tsk. vanillesukker.
1/4 tsk. bagepulver.
1/2 æg. 125 g. sukker.

Kartoffelmel, majsmel, vanillesukker og bagepulver blandes godt sammen. Margarinen skæres i små stykker og tilsættes melet. Sukker og æg røres til æggesnaps og æltes i melet. Vanillekransene formes derefter som vanligt.

Bages ca 15 min. ved 180 grader. (varmluft)


Æbleskiver

240 g glutenfrit mel (Semper Finmix)
½ tsk natron
1 spsk sukker
¼ tsk salt
4 dl sojamælk naturel
3 æg
50 g smeltet mælkefri margarine

Til bagning: olie

Pisk væske og øvrige ingredienser godt, undtagen æggehviderne. Lad dejen hvile ½ time. Pisk hviderne meget stive og vend dem i dejen. Varm æbleskivepanden op. Hæld 1 tsk fedtstof i hvert hul. Fyld hullerne næsten op med dej. Vend dem med en kødpind, så snart de har dannet skorpe og er lysebrune. Der skal være så meget flydende dej at æbleskiverne kan danne bue på den anden side. Vend hele tiden æbleskiverne, så de bliver jævnt bagt.


Æbletærte

1/2 pakke Muffinmix
4-5 æbler
ca. 100 g mælkefri margarine

Skræl æblerne og fjern kernehus. Skær dem i skiver eller både. Læg æblestykkerne i en smurt tærteform. Drys muffinmixen ud over æblestykkerne (skal ikke blandes) og fordel margarinen i skiver ovenpå.

Tærten bages ca. 20 min. ved 225 C.