Opskrifter på brød
Amigos 3 æg Del to af æggene i blommer og hvider. Det tredje æg piskes sammen med æggeblommerne og sukkeret til en luftig masse. Bland forsigtigt kartoffelmel og kardemomme heri. Pisk æggehviderne til stift skum, som forsigtigt vendes ud i æggenlandingen. Bred massen ud på en bageplade med bagepapir i ca. 10 cm aflange stykker (ca. 3-4 cm brede). Bag dem i ca. 8 min, ved 175
C. De skal blive lidt brunlige i farven. |
125 g.
natron. Denne vare er
nævnt i en del opskrifter. Man kan med god samvittighed
bruge Tørsleff's bagepulver i de følgende opskrifter,
den er lavet på kartoffelmel. |
Baguetter 10-12 styk 6
dl vand Gæren smuldres ned i en skål og det håndvarme vand tilsættes. Tilsæt Fiber Husk og rør til gæren er opløst. Lad dejen stå i 10 minutter for at optage vand. Rør fedtstoffet i og tilsæt så de resterende ingredienser. Rør dejen i røremaskine eller med elpisker med dejkroge i ca 5 minutter. Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i 10-12 lige store stykker. Form hvert stykke til en baguette og stil dem på en bageplade med bagepapir. Lad dejen hæve i ca 1 time overdækket med plastfilm. Lav et snit i de færdighævede brød og pensl dem med sammenpisket æg. Bages i forvarmet ovn ved
250 grader, midt i ovnen ca 10 minutter |
Boller 5o g.
gær. |
Burgerboller 450
g. hvid glutenfri mel. |
Flutes 5 dl vand Varm vandet til det er lunkent. Gær, husk og vand røres sammen. Lad blandingen trække i 10 minutter. Tilsæt olie, salt og mel. Rør dejen godt på maskine i ca. 10 minutter. Dejen skal være ret blød. Kom kold vand på hænderne og form forsigtig dejen til flutes. Lægges på bagepapir og hæver i 1 time. Bages ved 225 grader i ca. 10
minutter. |
Morgen flutes 25 gr. gær 1. Gær røres ud i vand. Dejen hæver rigtig fint hvis man sætter pladen i
ovnen med ovnlyset tændt - eller varmer ovnen op til 50C
og slukker igen. |
Foccacia 5 dl vand Gæren smuldres og røres ud i en lille smule af vandet. Tilsæt resten af vandet. Rør Fiber Husk i. Tilsæt salt, olivenolie og honning. Lad det stå i 10 minutter for at optage vand. Tilsæt næsten alt melet og ælt dejen i røremaskine eller med elpisker med dejkroge. Dejen skal være blød og klæbrig. Lad dejen hvile i 30 minutter. Smør en bradepande 25 x 35 cm med olivenolie og hæld dejen i bradepanden. Tryk dejen ud over hele bradepanden. Del de sorte oliven og fordel stykkerne jævnt over dejen. Dejen hæves 15-20 minuter. Pensles med rigeligt olivenolie og drysses med rosmarin og lidt groft salt (gerne gourmetsalt). Bag midt i ovnen ved 180
grader ca. 35 minuter. Rigtig gode at riste dagen efter. |
Foccacia 25 g gær
Opløs gæren i det håndvarme vand. Tilsæt de øvrige ingredienser. Rør i røremaskinen - medium hastighed - i ca. 5 minutter, indtil dejen er smidig og ensartet. Lav boller, som kommes i muffinsmorme, ca. 50 g dej i hver. Dækkes med film og hæver ca. 35 minutter på et lunt sted. Bages i forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 35 minutter. Prøv også at lave en
tomatsovs med tomat, løg, hvidløg, oregano, og merian
som koges sammen. Kommes oven på foccacia'erne inden
brødene bages. |
Frokostboller 100
g lactosefrit fedtstof Smelt fedtstoffet, tilsæt vand og rør gæren ud heri, når det er håndvarmt. Tilsæt salt og mel. Spar lidt mel til æltningen. Lad dejen hæve i 30 min. Ælt dejen igennem og form den til hamburger-boller. Lad bollerne hæve i 20. min. Pensl med varmt vand og strø med sesamfrø. Bages ved 250 grader i ca.
10 min. |
Groft formbrød 4
dl vand Opløs gæren i vandet. Kom margarine eller olie i. Tilsæt herefter sirup og salt. Rør godt. Tilsæt melmixen. Rør dejen i røremaskine eller med elpisker med dejkroge i mindst 5 minutter. Hæld dejen i en smurt aflang bageform, som rummer ca. 1 1/2 liter. Stil brødet til hævning i ca 1/2 time, dækket med et viskestykke. Bag brødet i forvarmet ovn,
200 grader, nederst i ca. 35 minutter. |
Hurtigboller, ca. 20 stk. 5 dl vand Varm vandet op til ca. 37 C og opløs gæren heri. Tilsæt herefter de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt. Formes til boller, som sættes på bageplade. Bages i 10 min. ved 250 C. |
Kanelsnegle 100
g mælkefri margarine Smelt fedtstoffet, hæld vandet i og lad det bliv håndvarmt. Rør gæren ud deri. Tilsæt sukker, æg og salt. Bland melet i, men gem lidt mel til når dejen skal ud på bordet. Lad dejen hæve i ca. 20 min. og bland fyldet imens. Efter 20 min. røres rundt i dejen. Del dejen i to dele og tryk delene flade. Læg fyldet på. Rul det sammen og del de to ruller i 20 stykker. Lad dem hæve i 20 min. Pens med æg, drys med mandler og perlesukker. Bag sneglene ved 250 grader
i 8 min. |
Kiks 2 dl.
glutenfri mel. Dejen rulles ud med
kagerulle og skæres ud i firkanter. |
Myslibrød 4 dl
vand Til pensling og pynt: Vand, Finax glutenfri mysli. Smuldr gæren i en skål og tilsæt det håndvarme vand. Rør til gæren er opløst. Tilsæt fedtstof, salt og melmix. Rør dejen i røremaskine eller med elpisker med dejkroge i ca 5 minutter. Bland nu forsigtigt myslien i dejen. Hæld dejen i en smurt aflang bageform, som rummer ca 1 1/2 liter. Stil brødet til hævning, tildækket, i ca. 30 minutter. Pensl det færdighævede brød med vand og drys lidt mysli på. Bag brødet i en forvarmet ovn. 200 grader, nederste del i ca. 30 minutter. Lad brødet afkøle på bagerist. TIPS! Vil du have et grovere
myslibrød, skifter du melmixen ud med Finax grov
glutenfri melmix. Tilsæt også 1/2 dl lys sirup og øg
eventuelt saltmængden md 1 tsk. |
Rugbrød 2 stk. Samme fremgangsmåde som med bollerne
men istedet: |
Rundstykker 50
g gær Granering: Gæret udrøres i lunkent vand. Tilsæt husk og salt. Rør og lad blandingen stå i 10 min. Bland olie og melet i. Rør dejen grundigt på maskine. Dejen skal være ret fedtet. Fordel dejen i metal muffins forme. Glat evt. ud med lidt vand. Drys med sesamfrø. Dækkes med et viskestykke og hæver ca. 1 time. Bages ved 200 grader i 12-15 minutter. Tips: |
Snobrød 50
g. gær |