Om hjemmesiden

Jeg hedder Dorthe Eshington og har med hjælp fra Susanne Bisgaard lavet denne side.

Jeg er 33 år, bor sammen med min mand Arne og mine tre børn i Frederiksborg Amt.

Vores yngste barn Benjamin har været syg mere eller mindre lige siden, han blev født. Han har bare taget den ene infektion efter den anden med konstant forhøjet morgen temperatur, problemer med ørerne, maveproblemer, astmatisk bronkitis, forkølelser, hoste osv. osv. Han har været under udredning både hos en speciallæge i børnesygdomme og på Børneklinikken på Østerbro. Vi afventer lige nu, at han skal udredes på Hillerød Børnepsykiatrisk afdeling, desværre har vi 15 måneders ventetid og forventer først at komme til i oktober måned 2006.

Vi er i vores snusen rundt omkring på nettet stødt på Susanne og Jørns hjemmeside http://sitecenter.dk/autisme.diet/hjemmeside/ om Deres søn Jeppe. Deres beskrivelse af Jeppes fysiske symptomer passede bare så godt på Benjamin, at det næsten ikke kan være et tilfælde. Så da vi læste hvor meget det hjalp Jeppe, at han kom på en gluten og kaseinfri diæt, besluttede vi efter samråd med sundhedsplejerske og egen læge at prøve at sætte Benjamin på samme diæt.

Vi er derfor meget nye i alt det her og har brugt rigtig meget tid på, først at finde de forskellige ord for mælk og gluten, så at finde ud af hvilke produkter han overhovedet må få, og til sidst at finde ud af, hvor vi så kan få de her produkter.

Ideen til denne side opstod efter en snak med Susanne, som var så sød at hjælpe mig, ved at svare på alle mine mange spørgsmål. Jeg er helt sikker på, at vi sidder en del mennesker med mange gode oplysninger om denne diæt, så derfor vil jeg gerne prøve at samle dem et sted.

Siden har en minusliste, hvor jeg har skrevet alle de ting på, jeg har fundet som er "forbudte". Nogen af dem siger selvfølgelig sig selv, men jeg har valgt simpelthen at skrive alt på. Det har jo nok noget at gøre med, at vi selv er helt nye i det, og der er endnu ikke noget, der sidder helt fast på rygraden endnu.

Så er der en plusliste, hvor man kan læse, om de ting der faktisk godt må være i de varer vi køber. Her var flere ting, som kom som en overraskelse for mig.

Her er også en produktliste, hvor jeg har skrevet de produkter på, som jeg indtil nu har fundet ud af må spises.

Til sidst er her et debatforum. Her håber jeg, at I vil være med til at hjælpe hinanden, både med alle de praktiske spørgsmål der følger med sådan en diæt, men forhåbentlig også bare det at dele tanker omkring alt det her, børnenes reaktioner, familiens reaktioner osv. Hvis I har lyst, ville det være rart med en lille start præsentation, så vi måske kan lære hinanden lidt bedre at kende efterhånden. Man behøver ikke at tilmelde sig forummet, man kan godt deltage som anonym, hvis man lige vil se det lidt an, før man tilmelder sig.

Jeg håber, at I alle vil hjælpe med at få denne side op at køre. Håber, at I vil sende mig de plus og minus ord I har, de produkter I har fundet frem til, og hvor I køber dem. Og selvfølgelig også gerne sende alle de opskrifter I har, så vi kan have en god opskriftssamling herinde.

Siden er lavet omkring en både gluten og kaseinfri diæt, men jeg har prøvet at dele listerne op, så man kan se, hvilke ting der er mælk og hvilke der er gluten, så siden også kan bruges af folk, som kun har henholdsvis gluten eller mælkeallergi.

Siden står i øjeblikket ret stille, da vi på grund af fysiske problemer har måttet tage Benjamin af diæten igen. Benjamin har fået foretaget urinanalysen, der viser, at han har intolerense over for kasein, men umiddebart ikke for gluten. Det resultat kan dog snyde, på grund af at han får medicin for astmatisk bronkitis.

Det er vores plan, at Benjamin skal starte på en kaseinfri diæt, når der kommer lidt mere ro over hans situation. Hjælper det ikke, vil vi i samråd med vores gode diætist Jonna Deibjerg fjerne hvede fra hans kost, og virker det heller ikke, kommer han på den fulde gluten og kaseinfri diæt igen.

 

Mange hilsner Dorthe Eshington